Grupe de învățare

Alege grupa de învățare potrivită copilului tău!

Este prima etapă a educației preșcolare și adaptarea copiilor reprezintă primul nostru obiectiv. În grădinița Alfred Fronius, copiii din grupa mică sunt întâmpinați cu răbdare și înțelegere. Ne folosim de jocuri de mișcare, de cunoaștere a celorlalți copii, într-un program zilnic, organizat pentru a realiza aceste obiective.

Dezvoltarea interesului și păstrarea motivației copiilor reprezintă un alt obiectiv important în această etapă, pe care îl realizăm prin activități educative și creative stimulative.

Învățarea limbii germane este adaptată nevoilor de socializare, mișcare și diversitate și devine treptat modul curent de comunicare între educatoare și copii.

În această etapă, copiii încep să utilizeze independent limba germană. Sunt implicați activ în discuții despre teme care le suscită interesul și participă la ateliere de logică și activități creative.

Mișcarea are o pondere importantă în activitățile zilnice. În grădinița Alfred Fronius, copiii participă la jocuri pe  echipe, jocuri de îndemânare, de atenție și de cooperare.

La încheierea grupei mijlocii, copiii reușesc deja să folosească limba germană pentru a-și exprima propriile păreri și idei în activități care presupun înțelegere corectă și implicare activă.

În această etapă urmărim consolidarea cunoștințelor necesare intrării copiilor în ciclul primar de învățământ, precum și pregătirea pentru testele de admitere la școlile cu predare în limbă germană.

Copiii ajung să povestească, să descrie, să formuleze opinii argumentate, să poarte o conversație liberă în limba germană, pe o temă potrivită vârstei.

Preșcolarii mari au o lume din ce în ce mai complexă, cu multe interese și înclinații individuale. Ne ocupăm de motivarea copiilor, ținând cont de particularitățile fiecăruia și de relațiile dintre ei.

prog2

Programul grădiniței Alfred Fronius are trei variante

Scrie-ne dacă vrei să ne vizitezi sau să afli mai multe despre grădinița Alfred Fronius.