Despre noi

Alfred Fronius, grădiniță cu predare în limba germană

Istoric

Ideea de a construi o grădiniță cu predare în limba germană care să poarte numele Alfred Fronius are o motivație personală. Alfred Fronius a fost un ardelean de origine germană, care a învățat mulți copii limba germană și i-a format în spiritul comunității germane din Transilvania.

Am început activitatea în 2003 ca un club de studiu și joc, oferind copiilor programe de învățare a limbii germane. Ulterior am organizat programe tip afterschool pentru copiii înscriși la școli cu predare în limba germană.

Din 2010 am adăugat la programele de învățare a limbii germane cursuri și ateliere de creativitate, de dezvoltare armonioasă, în colaborare cu psihologi, artiști, actori și muzicieni.

În 2017 am devenit grădiniță germană, autorizată și certificată ARACIP.

În 2023 suntem grădiniță acreditată prin Ordin 6037/30.08.2023

Avem o istorie de 21 ani și copiii din prima generație care s-au format în grădinița Alfred Fronius sunt acum studenți, o parte dintre ei la facultăți germane.

Standarde

Asimilarea rapidă a limbii germane și grijă ca acasă pentru fiecare copil.

despre_03

Metodă

Învățare cu joacă și bucurie.

Dragostea și grija de care copiii au parte în familie trebuie completate la intrarea lor în colectivitate. Grădinița are beneficiile ei, diferite de cele de acasă.

Grădinița Alfred Fronius completează familia, oferindu-le copiilor o socializare plăcută și modele pozitive de integrare.

Programele educative urmează programa învățământului preșcolar stabilită de Ministerul Educației Naționale. Copiii participă în grădiniță la activități cu tematicile prescrise din domeniile: „Limbă și comunicare”, „Științe”, „Om și societate”, „Psihomotric”, „Estetic și creativ”.

Cunoștințele acumulate de copii în grădinița Alfred Fronius le permit înscrierea la școli cu predare în limba germană.

 

Limba germană este predată în grădiniță prin activități stimulative, în care socializarea, jocul și comunicarea în colectivitate stimulează copiilor creșterea încrederii, a răbdării și a altruismului. 

 

despre_04