Afterschool

Afterschoolul Alfred Fronius este special gândit pentru nevoile copiilor înscriși la școli cu predare în limba germană.

Împreună și la școală

Pentru copii, continuitatea este importantă. Pe cei care au petrecut trei-patru ani în grădinița Alfred Fronius îi ajutăm să facă față rigorilor școlii, pe cei care ni se alătură îi tratăm cu mare grijă, ca să se simtă parte din comunitate în cel mai scurt timp.

Programul de asistență la teme este riguros organizat și ține cont de particularitățile fiecărui copil. Temele sunt făcute de copii, cu ajutor din partea supraveghetorului-învățător, dar sprijinul vine sub formă de deslușire, nu de rezolvare a problemei.

Un însoțitor aduce copiii de la școală. După o masă de prânz bine-venită și o pauză de relaxare, școlarii se ocupă de teme sub îndrumarea a două învățătoare. Școala germană are particularitățile ei și ni s-a părut potrivit să existe institutori cu experiență care să se ocupe de copii. Asemenea cadre didactice înțeleg bine care sunt cunoștințele cerute, pașii corecți în procesul de învățare și criteriile de evaluare, pentru a putea oferi o asistență reală, și nu doar o simplă corectare a caietelor de teme.

Pe lângă teme, la afterschoolul Alfred Fronius copiii participă de câteva ori pe săptămână, la activități extracurriculare, gândite să-i captiveze și pentru care ei să dezvolte un puternic interes. După terminarea temelor, copiii pot participa, după un program stabilit săptămânal, la cursuri de actorie, robotică, arte plastice, engleză, la un atelier de șah sau la unul de scriere creativă. Grupul în care se participă la aceste cursuri este restrâns, astfel încât să ne asigurăm că interacțiunea dintre fiecare copil și tutorele cursului este reală.

Programul de afterschool începe în intervalul orar 10.30-13.00 și se termină la 17.30.