Evenimente

Momente de sărbătoare în grădinița Alfred Fronius, trăite de copii alături de părinți.

CALENDAR

Septembrie

Intrarea copiilor de grupa mică în colectivitate o marcăm cu veselie și teatru de păpuși. Cei mici au parte de o petrecere de bun-venit, la care colegii lor mai mari contribuie din plin. Copiii de la grupa mare pregătesc pentru cei mici o salată de fructe uriașă și cornulețe coapte în cuptor, pe care le servesc la petrecere. Realizăm dintr-un bun început o legătură între cei mai mici și cei mai mari din grădiniță.

Octombrie

Costumați în vrăjitoare, schelete și vampiri, copiii petrec în clasele pregătite pentru atmosfera de Halloween. Cei mai mici și nou veniți au parte de un Halloween mai puțin întunecos și gălăgios.

În grădinița Alfred Fronius, de Ziua Recoltei copiii cumpără legume și le pun la murat. Mici și mari, toată lumea pregătește borcanele de murături pentru iarnă, iar curtea grădiniței zumzăie de veselie.

Noiembrie

Laternenfest este cu adevărat un eveniment: confecționăm lampioane, ornăm curtea și pregătim un mic spectacol pentru părinți. Ei sunt invitați să asiste seara la parada lampioanelor și să guste din bunătățile coapte în grădiniță.

Decembrie

Este ziua în care se aprinde prima lumânare în coronița de Advent și încep pregătirile de Crăciun, care vor dura în grădiniță trei săptămâni. Copiii au timp să confecționeze globuri, felicitări, sfeșnice, să decoreze bradul și, mai ales, să termine calendarul pe care îl vor dărui părinților la Serbarea de Crăciun.

Surprizele sunt la ordinea zilei de Sf. Nicolae, când copiii primesc dulciuri și mici cadouri, iar trupa de teatru Paiața susține o reprezentație cu spectacolul „Poveste de iarnă”.

Spectacolul și întâlnirea cu Moș Crăciun au loc în sala de spectacole a Teatrului Țăndărică. Părinții petrec momente emoționante privind ceea ce au realizat copiii lor pentru această serbare, iar cadourile aduse de Moș Crăciun sunt pe măsură.

Februarie

Măști, jocuri, dans, muzică într-un carnaval organizat la ieșirea din iarnă. Fiecare copil își alege o mască anume pe care o va purta la sărbătoare și o prezintă în limba germană tuturor celor prezenți. Muzica, jocurile, râsetele, prezentările măștilor fac din ziua de Fasching un eveniment cu adevărat memorabil.

Martie

Copiii fac cu mâinile și cu imaginația lor cadouri pentru mame. De ziua lor, toate mamele sunt invitate la o sărbătoare cu ceai, prăjituri coapte de copii și primesc cadouri pregătite cu migală de copiii lor – amintiri pentru anii care vor veni.

Aprilie

Copiii învață despre anotimpul primăvară, grădinărit și flori. Fac curățenie în curte și plantează câte o floare de care vor avea grijă tot restul timpului.

Este o perioadă plină de activități în grădiniță, când copiii pregătesc Paștele: vopsesc ouă, confecționează iepurași și surprize pentru părinți și, chiar în preajma sărbătorilor pascale, participă la o petrecere. Iepurașul ascunde ouăle în grădină și le aduce mici cadouri copiilor care se bucură apoi de un spectacol de teatru.

Mai

La sosirea primăverii, încep pregătirile pentru concursurile anuale Alfred Fronius. Sunt vopsite tricouri cu însemne pentru fiecare grupă, se stabilesc probele, se desfășoară regulat antrenamente. În luna mai se organizează competiția, pe grupe. La festivitatea de premiere, toată lumea se bucură de diplome, medalii și cupe.

Iunie

Organizăm o mare tombolă: copiii aduc jucării de acasă din colecția proprie. Acestea sunt amestecate și numerotate pentru tombolă. După dans și distracție, copiii își vor încerca norocul. Fiecare va pleca acasă cu o jucărie nouă. Dar cine va lua cadoul-surpriză? Oricum, toată lumea e fericită, pentru că avem și clovni, și baloane, și un spectacol de teatru.

Organizăm an de an, pentru părinți, o expoziție cu lucrările realizate de copii. Este un moment de mare emoție pentru părinți, care văd imaginația și creativitatea copiilor lor transpuse și expuse colectiv.

Iulie

Încheiem anul școlar cu o serbare pentru care copiii se pregătesc asiduu. Spectacolul de teatru este mai ambițios decât cel din iarnă, fiind pregătit cu mai multă mobilizare și efort. Aplauzele sunt an de an pe măsura dedicării copiilor și ai educatoarelor de la fiecare grupă.